Padel

Padel is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. De mensen die al tennissen, pakken het over het algemeen vrij snel op. In de regio Zeeland komt deze sport nu ook steeds meer opzetten. Maximaal Tennis is in het bezit van een KNLTB padel licentie en leert u het spel graag.

Wat is padel?

Je kunt deze sport het beste omschrijven als een mix tussen tennis en squash. Het veld en de rackets zijn kleiner dan bij tennis. Doordat je gebruik kunt maken van de wanden, lijkt het een beetje op squash. Bij padel krijg je altijd een tweede kans, daarmee doelen we vooral op het feit dat als de bal langs je heen gaat, je nog niet verslagen bent. Door middel van de wanden, zal de bal weer terugkomen en heb je alsnog een kans om de bal terug te spelen. Het spel is heel dynamisch, er kunnen veel verschillende hoeken worden gemaakt.

Spelregels

Het veld is 20 meter lang en 10 meter breed, het speelveld wordt gescheiden door een net. Elke speelhelft heeft twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je te allen tijde met vier personen, alleen dubbel dus. De spelregels zijn goed te vergelijken met die van tennis. De bal moet over het net worden gespeeld en in het vak van de tegenstanders komen. De service wordt onderhands opgespeeld, de bal moet eerst stuiteren en achter de servicelijn worden geraakt. Als de bal aankomt, kun je deze op verschillende manieren terugspelen:
– Als een volley/smash
– Aan jouw eigen kant laten stuiteren en vervolgens terugspelen
– Aan jouw eigen kant laten stuiteren, tegen de glaswand/hekwerk aan laten komen en dan terugspelen
– Aan jouw eigen kant laten stuiteren, tegen de glaswand/hekwerk aan laten komen en vervolgens terugspelen tegen de glaswand

Puntentelling

De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. 15-30-40 en bij deuce dient men twee opeenvolgende punten te winnen. Bij 6-6 in de set wordt en een tiebreak gespeeld, wie het eerste bij zeven punten is, met twee punten verschil. Als het 1-1 in sets staat, wordt er een beslissende match tiebreak gespeeld, wie het eerste bij de tien punten is. Wederom met twee punten verschil. Heb je een andere vraag over padel? Of zou je graag padelles willen krijgen? Neem dan nu contact met ons op. Maximaal Tennis heeft een door KNLTB gelicenseerde padel trainer.

Wil je graag padel training volgen? Neem dan direct contact op met onze padel trainer Ferdie Dolk door te mailen naar padel@fdolk.nlĀ  of bel hem op: 0653624995

Padel Trainer Ferdie Dolk